Ламаркъс Рийд е най-новото попълнение на Балкан, научи BBALL.BG. Ботевградчани постигнаха договорка със 196-сантиметровия гард, който се очаква да пристигне у нас до часове и да започне тренировки с тима още утре (18 януари).


По всяка вероятност, 30-годишният американец ще заеме мястото на Мирко Мулалич като последна квота за чужденец в селекцията на Небойша Видич. В случай, че запази и шампиона и четирикратен носител на купата на Словения, наставникът на “зелените” ще се наложи да оставя някой измежду Мулалич и Рийд извън състава, тъй като правилникът позволява в тимовия лист да присъстват имената на петима, родени извън България състезатели.


Рийд завършва Тексаския университет в Арлингтън, с кого се състезава в елитната колежанска лига - NCAA. Следват проби с Далас Маверикс в НБА и участие в лятната лига в Лас Вегас с Портланд Трейл Блейзърс през 2012 г., но през есента същата година подписва с Антверп Джайънтс в Белгия. По-късно кариерата му преминава през Кипър, Гърция, Франция, Финландия. През 2016/2017 играе под ръководството на Александър Тодоров в косовския Пея. 2017/2018 преминава в румънския Муреш, а след това и Крайова, преди през лято 2018 да постави подписа си под договор с кипърския Керавнос.