Баскетболистите на Балкан изпуснаха добър шанс да спечелят гостуването си на Алба Фехервар. Те загубиха само с 1 точка разлика - 65-64 /17-13, 36-26, 51-47/ и могат много да съжаляват за неизползваните си възможности. Шансовете за класиране на първите две места намаляха, но все пак съществуват. Остават още два кръга, а утре в Израел е другият мач от група J между Ирони Нес Циона и Левски Лукойл.


През първите три части тази вечер Балкан изоставаше, като на няколко пъти пасивът му бе двуцифрен. Три минути след началото на последната четвъртина балканци изравниха 51-51 и оттук нататък започна гонитбата.  За първи път зелените поведох в 35-та минута с кош на Митко Димитров за 55-56,  и втори път 57-58. Тройка на Мулалич три минути преди края даде аванс на Балкан от 2 точки - 59-61.  След това обаче  позволи на съперника да вкара 6 безответни точки за 65-61.


При оставащи 25 секунди до края реферите не отсъдиха откровена игра с крак на играч на Фехервар. В последната си атака Брендън Браун вкара тройка за 64-61, когато оставаха 2 секунди, последва бърз фаул, при 1 секунда до края Лорант изпусна и двата наказателни удара, но време за отговор нямаше.


Алекс Гаврилович вкара 15 точки и завърши с дабъл-дабъл с 10 овладени борби, в последната част получи травма на лицето след удар с лакът от съперник. С по 12 точки са Брендън Браун, който има 4 борби и 5 асистенции и е с най-висок коефициент на полезност,  и Мирко Мулалич, 10 има Микейл Хопкинс.


За Алба Фехервар над всички бяха Алерик Фриймън с 21 точки и капитанът Петер Лорант с 19 точки и 7 борби.


(снимки: Erika Simon, FIBA Europe Cup)