Спартак Плевен направи трансферен удар. Тимът се подсили с един от най-добрите български играчи през последните години - Иван Лилов. От клуба официално съобщиха за трансфера на баскетболиста.



„До трансфера се стигна много бързо и лесно. Вчера имах среща с ръководството на Спартак и се разбрахме за три минути“, заяви Лилов пред BGbasket.com.


 Той разкри, че не е имал други оферти от български тимове. „Спартак беше единственият отбор, който ме потърси от България. Дойдох да помогна на отбора с опита, който имам. Те ми предоставят добри условия да тренирам и играя, докато си намеря отбор. Мисля, че и двете страни сме доволни от трансфера ми тук“, добави баскетболистът, който може да си тръгне по всяко време при подходяща оферта.


 През последните години Иван Лилов игра извън България, като сподели какво мисли и за родния шампионат. „Първото ми впечатление е лошо, навсякъде само скандали, отворени писма, задкулисни игри. Иначе относно баскетбол  - първенството е доста оспорвано и интересно“, завърши той.