От днес е възстановен трафикът на тежкотоварни автомобили над 12 тона в посока София в участъка преди тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“. Това е участъкът между 35-ти и 47-ти км на автомагистралата


До завършването на ремонтно-възстановителните дейности на виадуктите на АМ „Хемус“ движението на превозни средства над 12 тона в отсечката в района на тунел „Витиня“ ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Обособени са една лента за София и една лента за Варна. 


Товарните автомобили над 12 тона, пътуващи за София, се отклоняват при пътна връзка при км 35+450 на АМ „Хемус“, продължават по път I-1 Ботевград – София и се включват отново на автомагистралата при пътен възел „Витинска река“ при км 30+260. 


Продължават ремонтните дейности на път I-1 София - Ботевград в 9-километров участък от с. Врачеш /196-ти км/ до язовир „Бебреш“ /205-ти км/, които стартираха на 31 януари т. г. Целта е повишаване безопасността на движение в отсечката, която е обходен маршрут за тежкотоварните камиони над 12 т в посока София при ремонта на АМ „Хемус“ в района на Витиня. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация.


Продължава ремонтът на долното строене на 4 виадукта на АМ „Хемус“ - при 19-ти км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 37-ми км и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). В зависимост от метеорологичните условия отделни видове дейности се извършват и в момента. Ремонтните работи на съоръженията са необходими, за да се пътува по тях след това удобно и безопасно. 


Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg,  както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.