В рамките на седмица бяха събрани близо 500 подписа в подкрепа на предложението бившето училище в село Липница да бъде отдадено безвъзмездно за срок от десет години на Сдружение „Математици, информатици и роботици без граница”, което има намерение да ремонтира сградата и да я превърне в обучителен център по иновативни дисциплини, както и по занаяти, развити в нашия регион. 


Подписката е внесена днес в общинската администрация. Това съобщи кметският наместник на селото Йонка Йотова. 


С подписката гражданите настояват кметът на общината Иван Гавалюгов да внесе отново предложението за обсъждане и гласуване в местния парламент, и то да получи необходимата подкрепа, за да се осъществи. 


Пред местните медии миналия петък кметът бе категоричен, че отново ще внесе предложението, и това ще стане на редовната сесия през този месец. 


„При всички положения на следващата редовна сесия ще внеса отново докладната за безвъзмездно отдаване на сградата за срок от десет години на Сдружението с нестопанска цел, което кандидатства и има желания да развива там учебна дейност. Надявам се болшинството общински съветници да вземат според мен разумното решение - да подкрепят това предложение, а тези, които не го подкрепиха на редовната сесия през януари, да са преосмислили своята позиция”, каза тогава Иван Гавалюгов. 


Как ще се произнесе ОбС Ботевград, предстои да разберем в последния четвъртък от този месец, за когато ще бъде насрочено редовното заседание на органа за местно самоуправление.