Батакът, който Спас Русев оставя в "Левски", е по-голям и от най-смелите предвиждания. 


Дълговете на "Левски" са 32 милиона лева. Най-големите задължения са към НАП - 6 милиона главници и близо 2 милиона лихви. През ерата "Спас Русев" синият клуб не е плащал нито лев на държавата - нито за ДДС, нито за осигуровки.


Ножът е опрял до кокала - само за седмица трябва да се намери огромна сума пари, за да се подсигури лиценза. Това не би могло да стане, ако не бъдат оправени поне някаква част от задълженията към НАП.


Отделно от това клубът продължава да трупа дългове със скорост 2 милиона лева на месец. По-голямата част от сумата е за космическите заплати на набедените чуждестранни звезди на "Левски". Макар че някои от тях са играли по няколко мача, а дори има такъв, който не е изиграл нито една минута, заплатите им надвишават в пъти заплатите на българските футболисти. Все още не е ясно дали "звездите" наистина получават тези пари или голяма част от тях отива при техни "патрони", уредили им ролята на статисти в отбора.


За да не бъдат запорирани сметките му, до седмица "Левски" трябва да плати и 2 значителни вноски по трансферите на двама от чужденците.


 

Тези дни е получено последно напомнящо писмо, че трябва да е платят и близо 3 милиона лева на БТК, които телекомът е дал "на заем" на "Левски" по времето на Спас Русев.


Този заем е отделно от близо 15-те милиона, които телекомът е изсипал в клуба под формата на реклама. Всички тези рекламни милиони вече са изхарчени.


 

Не парите, а калпавата организация е най-лошото наследство, което оставя Спас Русев. Публиката на "Левски" се охранява от... самата публика на "Левски". Хора от агитката, без да е съвсем ясно кои, късат билетчетата за сектор "Б". Дали наистина късат билетчета, дали пускат феновете без пари или им прибират на ръка стойността на билета, не се знае, само се предполага.


По-лошото е, че досега (а и към този момент) не е имало система, която да проверява кой какво вкарва на стадиона. От личните естетически разбирания за хореография на тарторите на агитката е зависело (а и все още зависи) дали ще вкарат само димки, бомбички или цяло черешово топче.


Тарторите на агитката са имали достъп и до видеозаписите от трибуните. Те не само са можели да ги гледат и евентуално да изнудват нарушителите, можели са и да трият записите с цел да заличат кой какво прави.


Голямо източване е падало и през мърчъндайзинга на клуба. Търговската марка за производство на фланелки и сувенири е собственост на фен-клуба. Фен-клубът обаче леко се е самозабравил и е отчитал на отбора едва 2000 лева месечно приход от фланелки и сувенири.


Още не може да се каже какви суми клубът превежда към невероятни организции, организацийки и подорганизациийки. Някои от тях са на ветерани и хора със заслуги към "Левски", други са на напълно неизвестни за футбола лица.


Тепърва трябва да се довършва и недостроената трибуна на стадиона. Все пак там има и една добра новина - заможни и верни фенове на сините са събрали пари, за да направят музей на славата на "Левски", в който да се разположат трофеите и спомените на най-обичания български отбор.