На редовната сесия на Общинския съвет в Правец, която се състоя на 28 февруари, малчуганите от двете детски градини в града, закичиха с мартеници кмета на града, председателя на ОбС и общинските съветници. От своя страна те благодариха на децата и техните учители за милия жест, след което пристъпиха към разглеждане и гласуване на точките, включени в дневния ред на заседанието. 


Ето и по-важните решения на ОбС Правец, взети на 28 февруари: 


Общинския съвет гласува да бъдат предадени ВиК активи на община Правец, а именно изградената през 2017 г. битова канализация в махала Живковска,  за стопанисване, поддържане и експлоатация на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД- София


Дадено бе съгласие за подаване на проектнo предложениe за нова детска площадка към мярката „Обичам природата и аз участвам” в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда” към ПУДООС. Ако предложението получи одобрение, ще бъде извършен ремонт на площадката в парка до фирма „ Таск“ в Правец.


Общинският съвет гласува „за” намерението на Община Правец да кандидатства с проект: „Обновяване на площи за широко обществено ползване, чрез ремонт и възстановяване на гробищен парк – ограда и паркинг“ в  Правец“.  Проектът се подава по подмярка 7.2. на Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., към МИГ Ябланица - Правец. С него общината възнамерява поетапно да обнови гробищния парк в града.


Общ проект на общините Правец, Ботевград, Мездра и Роман също получи съгласието на съветниците. Идеята на проекта е изграждане на съвременен биосферен парк по Програмата „Човекът и биосферата” на ЮНЕСКО. Населените места от община Правец, включени в Биосферния парк, са селата Разлив, Правешка Лакавица, Калугерово, Своде, Манаселска река,  с. Видраре, Осиковска Лакавица и Осиковица.