Октомври е обявен за месец за борба с рака на гърдата в световен мащаб. По този повод председателят на местната структура на Асоциацията на жените с онкологични заболявания Веселка Маринова организира брифинг с медиите. Той се проведе в офиса на сдружение "МОСТ". Веселка Маринова разясни подробно какви са приоритетите в работата на неправителствената организация. Организиране на информационни кампании и кръгли маси за необходимостта от профилактични прегледи срещу рак на гърдата, осигуряване на психологична подкрепа за преодоляване на стреса при пациенти с онкологични заболявания, провеждане на кампании за профилактични прегледи срещу злокачествени заболявания – това са само част от тях. Основанта цел на организацията е да помогне за намаляване ръста на заболеваемостта от рак в община Ботевград – подчерта Маринова. Тя информира, че на 10 октомври от 16.30 часа в градинката пред болницата ще бъде открита Алея на надеждата. В алеята ще бъде поставен мраморен постамент с надпис "Заедно срещу рака на гърдата – в името на живота".

През октомври в Ботевград ще бъде представена и книгата на Теодора Захариева "Аз бях болна … и се излекувах". Предвиждат се и други прояви на организацията, посветени на борбата срещу рака, за които електронното издание ще ви информира своевременно.

Веселка Маринова изказва благодарност на общинското ръководство, на всички дарители, на председателя на сдружение "МОСТ" Петя Ценева и на медиите, които помагат на организацията и популяризират дейността й.