Продължава успешното представяне на състезателите по шотокан карате от Ботевград. И то въпреки че се занимават с японското бойно изкуство едва от шест месеца, когато сенсей Иво Мукански от столичния клуб "Овърфайт" създаде групапо шотокан карате  в Ботевград.


На проведеното в края на миналата седмица - от 12 до 14 май в черногорския град Бар девето европейско първенство за младежи, сред избраните да представят България бяха избрани трима ботевградски каратисти. Двама от тях завоюваха медали в дисциплината кумите. Със сребърен медал е Мартин Колев, с бронзов - Петър Симеонов.


Любопитното бе, че двамата се изправиха един срещу друг на полуфинала в категория до 75 кг. "Те излязоха в битката все едно че не се познават и изиграха оспорвана среща", каза треньорът им Иво Мукански. В този двубой спечели по точки Мартин, който отиде на финала, но там загуби от представител на Румъния. Третият каратист от Ботевград - Венцислав Котов, не можа да стигне до отличията, той падна от румънец в първата среща.


Спечелените  медали от клуб "Овърфайт"на европейския шампионат  са 8. Това помогна на България да заеме второто място в отборното класиране, пред хомогенния състав на Сърбия, първа отборно е Румъния.