Днес, 18 април, осмокласници от Аграрно-техническата професионална гимназия в гр. Златица посетиха сервизния център ProAuto на Геотрейдинг АД в гр. Етрополе. 11-те ученици се обучават в специалност „Автотранспортна техника", а посещението им е част от проекта за дуално обучение в училището, в който от учебната 2018/2019 година партньори са и Геотрейдинг АД, Геострой АД и Елаците-Мед АД.
Осмокласниците научиха повече за дейността на Геотрейдинг АД като търговско дружество, което предлага предимно продукти за минната индустрия. Дружеството разполага и с два сервизни центъра ProAuto - в София и в Етрополе.
„Партньорската ни програма за дуално обучение с АТПГ в град Златица е кауза и изключителна отговорност за Геотрейдинг АД. Инвестицията в образованието и възможността да практикувате професията си в реална среда са най-доброто, което можете да направите за бъдещето си и за нас е привилегия да ви помогнем в този процес. Надяваме се, че сред вас ще намерим нашите бъдещи служители", обърна се към осмокласниците директор „Връзки с обществеността" в Геотрейдинг АД Красимира Янева. Нейното изказване беше съпроводено с презентация на видеостена.
По време на посещението учениците научиха от ръководителя на автосервиза Венцислав Тихолов какъв е пътят, по който преминава един автомобил от приемането в сервиза до предаването му в изрядно състояние на клиента.
След теоритичната част от днешния учебно-практически час учениците разгледаха сервиза и се запознаха с неговата практическа дейност: от приемането на колата, до предаването й на клиента.
В края на визитата учениците получиха подаръци от Геотрейдинг АД.