Детски хор „Бонка Големанова“ при НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград, завоюва две трети места от седмото издание на националния младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“. Организатори на събитието са сдружение „Петнадесет лалета”, Община Хисаря и НЧ „Иван Вазов 1904“ – Хисаря.


Конкурсът се проведе на 3, 4 и 5 май 2019 г., като неговата цел е да даде поле за изява на талантливи деца и младежи, които да общуват на универсалния език на музиката. Също така състезателният характер на събитието гарантира високо изпълнителско майсторство и стремеж към непрекъснато развитие на артистичните и вокални заложби на участващите деца.


Вокалната ни формация взе участие в две направления от общо три – „С песните на Мими и Развигор“ (първа песен – от репертоара на Мими Иванова или създадена от Развигор Попов, втора песен – по избор) и „Петнадесет лалета“ (първа песен – от български автор, втора – по избор). Журито класира гласовитите ботевградчанчета на трето място и в двете позиции, което, предвид голямата конкуренция, е много добро постижение за детския ни хор.


Националният младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета” е включен в Културния календар на Министерство на културата. В тазгодишното издание участваха повече от 500 деца.