От днес продължават ремонтните дейности на път I-1 в участъка Ботевград – Врачеш, който е част от републиканската пътна мрежа. Те се извършват от Агенция „Пътна инфраструктура“, като в момента се обработва участъкът покрай товарните портали на „Сенсата” и „ИМИ”.


От АПИ потвърдиха, че цялостно ще бъде асфалтирана отсечката от м. „Розите” до разклона за с.Литаково, а следващият участък - до Булгартрансгаз, ще бъде рехабилитиран.


Междувременно Общинско предприятие БКС почисти изцяло отводнителния окоп и банкета в 3-километровия участък, така че всички води да се отвеждат до крайпътните канавки. Това бе едно от изискванията на АПИ за съдействие на Община Ботевград. Срокът за полагане на настилката ще зависи от атмосферните условия.


Припомняме, че кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов изпрати през миналия месец писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“, министъра на МРРБ Петя Аврамова, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Марияна Николова, с което настоя за спешно осигуряване на средства за ремонт на пътя Ботевград-Врачеш, който е част от републиканската пътна мрежа. В резултат на добрата комуникация и координираните оперативни действия между Община Ботевград и държавните институции ремонтът ще бъде завършен успешно в кратки срокове.


След приключване на ремонтните дейности ОП БКС ще изгради осветление по околовръстния участък - от м. „Розите” до разклона за Скравена и по ул. „Иван Николчовски”, която минава покрай Градския парк, съобщиха от ръководството на Община Ботевград.