Днес ДГ „Слънчице” в Етрополе отпразнува 59 години от създаването й. Като истински българчета, започнаха празника с песента „Знамето ни е трицветно” и с Химна на градината „Ние сме номер едно”.
Гост на празника беше Росица Иванова – началник-отдел в Общинска администрация. След приветствения адрес от името на кмета Димитър Димитров, тя обяви и подаръка за градината от Общината – миялна машина.
И като на празник се заредиха много песнички, стихчета и танци Между тях се появи и ряпата от онази приказка, в която дядо, баба, внуче, Шаро и Писана я изваждат с общи усилия и захващат весело хорце.
На импровизираната сцена децата от всички групи показаха своите умения и най-вече веселото си настроение, характерно за всеки празник.
За първи път те показаха и спортни танци, на които ги е научил Стойчо Соколов от София. Разбрахме, че този симпатичен млад човек обучава не само децата в тази градина.
И по подражание на възрастните,  завършиха празника с изпълнението на малките танцьори под ръководството на Калинка Пушкарова.
Виж ти, как щях да забравя, завършиха го с традиционната огромна торта.
След това излязоха на двора, където аниматори от групата на софийската Парти Джаз Пик забавляваха децата с игри на открито.
Честит празник! Чакаме ви догодина в големия салон на читалището за 60-тия юбилеен рожден на детската градина!