260 деца участваха в Рали Геотрейдинг 2019. Геотрейдинг АД организира партита на 1 юни в София и на 2 юни в Етрополе по случай Деня на детето, като отново покани децата на всички служители от групата ГЕОТЕХМИН да се забавляват заедно.


Тази година празненствата бяха част от събитията, с които се отбелязва 44 години от създаването на Елаците-Мед и 20-годишнина на Елаците-Мед в Групата ГЕОТЕХМИН.
Участниците в състезанията в София и Етрополе бяха разделени на по 8 отбора. Всеки от тях си избра име и боен вик. На специална платформа отборите трябваше да конструират своя болид, да го украсят атрактивно и след това да се впуснат в надпревара, като едно от децата тегли количката, а друго се вози в нея. Някои от родителите си припомниха детството и  активно се включиха в изграждането и украсяването на състезателните колички.
За да конструират количките, отборите трябваше да спечелят материалите за направата им в забавни игри. Те тестваха различни умения на малчуганите. Например децата показаха сръчност и точност, играейки волейбол с плажни кърпи. Синхронът беше от изключително значение, когато отборите трябваше да ходят с дървени ски. Тук си проличаха лидерските умения на някои деца, чиито отбори със завидна бързина изминаха трасето.
За най-малките също бяха предвидени забавления. Те можеха да играят боулинг, да свирят с крака на пиано на земята, да скачат на батут или да дадат воля на въображението си, като си направят свои мини колички от картон. Благодарение на художниците Тинкърбел и Динозавъра някои деца се преобразиха в Спайдърмен, Зоро, в пеперудки, калинки, феи на любовта и т.н.
На финала на празника 8-те отбора се надпреварваха по двойки, като всеки участва с конструирания от него болид. Спечелилите отиваха на полуфинал, а след това на финал. Състезанието беше не само за бързина. Като на истинска надпревара болидът трябваше да пресече финала със своя пилот, т.е. направените коли трябваше да са здрави и устойчиви.
В София най-бърз беше отбор Геотехмин, на второ място се класираха Смелите момичета, а на трето – Скелетите. Момичетата доказаха, че са силна конкуренция на момчешките отбори, стигайки до финала и бяха на крачка от победата.
В Етрополе дори дъждът не успя да попречи на деца и родители да се забавляват. Ралито се проведе на мокра писта. На първо място се класира отбор Дени, на второ – Лилавите и на трето – Непобедимите, които въпреки трудностите, се пребориха за място в челната тройка. По традиция на празника на 2 юни всички присъстващи отдадоха почит на Христо Ботев с едноминутно мълчание. 
Първите три отбора на всяко от празненствата се качиха на почетната стълбичка и като на истинско състезание бяха наградени със заслужени златни, сребърни и бронзови медали Рали Геотрейдинг 2019 от екипа на дружеството. За да е незабравим празникът, всички деца в София и Етрополе получиха подаръци от Геотрейдинг АД.