Мобилната  амбулатория на „Четири лапи”  вече е в Ботевград . Тя е разположена в двора на старата ветеринарна лечебница, до фурната на фирма „Молтен”. Екипът от професионални хващачи веднага се залови за работа. Ветеринарите почистват помещението, отредено за престой на бездомните четириноги след медицинските манипулации. Животните ще бъдат външно обезпаразитявани, кастрирани, чипирани и ваксинирани. Задължително ще им бъде поставена ваксина срещу бяс, съобщиха от „Четири лапи”.  


От утре – 25 юни, гражданите могат да записват своите домашни любимци за същите процедури. За тази цел екипът обяви следния телефон номер: 0888002385.  


Добре би било всеки стопанин да носи паспорта на своя любимец. Ако няма такъв, клиниката на място ще издава.  


Кампанията за овладяване популацията на бездомните кучета и котки на територията на общината ще продължи до 5 юли.  Тя се осъществява съвместно от Община Ботевград и Фондация „Четири лапи”. 


В рамките на инициативата ще бъдат обхванати бездомните кучета и котки в ромската махала и селата. Тъй като котките са по-трудни за залавяне /не се допуска залавянето им с упойващи вещества/, екипът ще разчита на помощта на доброволци.