Страстите в двете племена продължават да горят. Николай Мартинов влезе в открит конфликт с Али Алиев и Валентин Гавазов. Преди всичко това да се случи Георги Вънов не скри симпатиите си към две амазонки от Пачека. Месарят заяви, че си пада по Ваня и Силвия Димитрова и че се надява на евентуална връзка с една от двете.

Ненавистта към Мартинов вече достигна връхната си точка. Гавазов и Мартинов стигнаха до открит конфликт, като боксьорът дори заплаши Николай с физическа разправа. Всичко започна от безобидна на пръв поглед шега, отправена от бащата на близначките към Али.

Мартинов подхвърли, че турците не могат да играят футбол. Това беше достатъчно за бургазлията, който в открит разговор нарече Николай "елементарен човек", "върти-лопата" и "подмазвач". За своя подкрепа Али беше взел и Гавазов, който съвсем спокойно подклаждаше враждата между двамата, като дословно повтаряше репликите на Али към Николай.

Али сподели, че е бил наричан от Мартинов "башибозук". През цялото време Гавазов се опитваше да налее масло в огъня, докато накрая нервите на Мартинов не издържаха и той се опита да запуши с ръка устата на боксьора. Това беше достатъчно за Гавазов, който директно заяви, че в цивилния живот ще нокаутира бащата на Биляна и Габриела.

Докато страстите в мъжкото племе кипяха, жените се изправиха една срещу друга в изпитание за индивидуален имунитет. Амазонките трябваше да се състезават по точна стрелба с прашка. Всяка от тях имаше задачата да счупи по четири плочки, подредени на специална платформа.

С най-точен мерник се оказа Ваня Бонева, която освен индивидуален имунитет спечели и огърлица за неприкосновеност, която можеше да преотстъпи на някоя от съплеменничките си. По-късно с нея се окичи Янита. Преди да тръгнат към племенния съвет жените коментираха открито, че най-дразнеща за всички е Марина.

Волейболистката се превърна в трън в очите на останалите заради "командоренето" и грубото отношение към останалите в племето. Ваня пък съвсем открито сподели, че не може да понася Яна Маринова, защото актрисата се опитва да налага мнението си. Всъщност Ваня и психоложката Галина стоят в основата на единия лагер. В другия Яна и Силвия се опитват да осъществят свои стратегии.

Явно обаче единствено Гергана програмистката не може да се ориентира в цялата ситуация и гравитира между двата стана. Това подразни повечето от жените и логично тя отнесе цели три гласа на втория племенен съвет. На него освен че се реши съдбата на едната от участничките, беше проведена и анкета, според която всички жени в племето са посочили като най-мързелива сред тях културистката Гергана.

Яна беше посочена като най-достойната, а Евгения - най-обичната. Марина се оказа участничката, на която никой в племето няма доверие. А това беше една от причините красавицата да напусне оцеляването с най-много гласове.

Тази вечер в епизода:
Пачека и Мого Мого ще се срещнат в изпитание за награда. Силвия Радулова ще направи "чудеса от храброст", за да нахрани останалите в племето.

Мъжете тотално ще се разделят на коалиции и ще се стигне до решение за изгонване на Мартинов. В лагера на Пачека ще избухнат открити конфликти.