В рамките на проект „Равнопоставеност за хората с увреждания от община Ботевград” на фондация „Съвременност” беше поставено началото на трайно приятелство и тесни взаимоотношения между Общински съюз на пенсионерите от община Ботевград и Дневния център за възрастни хора в Ябланица, изграден по проект „Преустановяване на социалната изолация на хора в пенсионна възраст в община Ябланица и осигуряване на услуги за тяхната социализация и самопомощ” на фондация „Перпетуум-мобиле”.

По повод Деня на възрастните хора представители на целевата група по проекта и на пенсионерите от Ботевград посетиха Дневния център. Сред тях бяха Цано Георгиев –  председател на местната пенсионерска организация и Пенка Маринова – зам.-председател на ОбС на пенсионерите.

Тържеството протече в празнична обстановка. Гостите официално поздравиха любезните домакини по случай общия празник, както и с изграждането на новия им Център. Те поднесоха подаръци и цветя. Възрастните хора от Ябланица пък посрещнаха ботевградчани със стръкче здравец и пита с мед. Специално за срещата домакините бяха подготвили  поетично-музикална програма. Самодейна група от читалище „Заря” -  Правец също поднесе музикален поздрав към всички присъстващи. След това се дискутираха различни предложения, бяха обявени и резултатите от конкурса за лого, име, мото на новия Център.
Тържеството продължи с обяд и много танци. За запазване на приятните моменти бяха направени общи снимки. Някои от присъстващите изразиха мнение, че подобни съвместни събития  трябва да се превърнат в традиция.