ДСБ ще предложи да бъде закрита Държавна агенция „Национална сигурност” като заплаха за икономическата и финансова стабилност на страната, заяви лидерът на партията Иван Костов.

Според него президентът и премиерът на страната са основните отговорници за това, което се случи в ДАНС. Ето какво още каза лидерът на ДСБ.

ДАНС става фактор за икономическа и финансова дестабилизация на страната в момент, в който ние говорим, че страната е заплашена от икономическата дестабилизация. Президентът и премиерът са основните отговорници за това, което се случва. Управляващите ще реагират на тази криза като мафия. Ще си пуснат кръв – едните на едните, другите на другите – ще намерят друг баланс на съотношение на силите помежду си само и само мафиотската система да продължи да функционира. Първо, ще поискаме да се разследват излезлите нови факти, уличаващи директно Българската социалистическа партия в това, че е финансирана от хора, които са злоупотребили с европейски фондове. Второ, ще предложим на Парламентарната група на Демократи за силна България да бъде закрита Държавната агенция за национална сигурност като развъдник на най-вредни за страната процеси. Ще стане буквално следното: Единият клан, който в момента понесе някаква загуба, ще накара другия клан да понесе съответна реципрочна загуба, за да остане мафиотската система непокътната. Защото на власт в страната е мафия, мафията така решава проблемите когато възникнат от външен натиск. Просто унищожава част от компрометираните лица. Защото примерно Ахмед Доган се е разколебал дали балансите на неговата лична сигурност и на сигурността на неговия обръч от фирми могат да бъдат възстановени през отстраняване на някакви лица.