Мобилните телефони и компютрите подобряват отношенията в семейството, сочат резултатите от ново проучване на Pew Internet. Най-голяма заслуга са сплотяването има интернет. 51% от анкетираните са признали, че сърфират в уеб заедно със своите деца.
Семействата с деца разполагат с повече джаджи в домовете си, отколкото останалите. По няколко мобилни телефона имат 89% от семействата в Съединените щати. Данни на BBC пък разкриват, че 66% от семействата с деца ползват високоскоростен интернет, а 58% имат по два или повече компютъра.
Проучването на Pew Internet разкрива също, че 70% от семействата използват ежедневно мобилни телефони за общуване помежду си. 53% споделят, че новите технологии им помагат да заздравят връзките си с роднини, живеещи в други градове и държави.
Близо половината от анкетираните твърдят, че са подобрили отношенията с членовете на своите семейства в един дом, благодарение на технологиите.
Ролята на интернет се доказва и от факта, че 52% от семейните се включват онлайн към дома от работата или от други места по няколко пъти седмично.
Много от потребителите заменят телевизора с интернет, е друга тенденция, установена от проучването. 25% от анкетираните американци вече гледат по-малко телевизия. Само 58% от младите гледат телевизия ежедневно.