Първа победа от пет мача насам записа тимът на Локомотив (Мездра). В първата среща от 10-ия кръг новакът в А група смаза с 4:0 съименниците си от София. Двубоят премина при пълно превъзходство на домакините, които нито за миг не оставиха съмнение в превъзходството си след първите десет минути. В герой за мездренчани се превърна бившият халф на Славия Илия Илиев, който реализира три попадения. Той се разписа в 45-а, 71-а и 75-а минути, като третия му гол бе от дузпа, а едно попадение добави Атанас Николов в 68-ата.

Двубоят започна във вихрено темпо, като още във 2-ата минута гостите можеха да поведат в резултата, но ударът на Богданович бе избит от вратаря Станев. Оттук до края на полувремето домакините от Мездра бяха пълни господари на терена. В 8-ата минута чрез Николов те успяха да отбележат гол, но той бе отменен заради засада. Последваха два опасни изстрела на Руи Мигел, преди да се стигне до най-спорната ситуация през първото полувреме. В 27-ата минута вратарят на софиянци Бонджулич излезе пред наказателното си поле и улови топката, докато бе стъпил с единия крак извън границите на пеналта. Последваха протести от страна на домакините, но съдията Игнатов и неговия асистент останаха безмълвни. Все пак тоталното превъзходство на домакините даде резултат в 45-ата минута. Тогава една центрирана към наказателното поле на гостите топка бе майсторски свалена от Атанас Николов и с топовен изстрел в горния десен ъгъл Илия Илиев откри резултата.

През втората част промяна в играта нямаше и домакините продължиха да мачкат. В разстояние на седем минути – между 68-ата и 75-ата, те довършиха съперника с три бързи попадения. Първо

Николов бе изведен в удобна позиция и излъга Бонджулич за 2:0. Три минути по-късно най-добрият на терена Илия Илиев се възползва от чудесен пробив на Симонович и покачи на 3:0. В 75-ата минута Илиев окончателно довърши гостите. Дзаферович подкоси Николов и съдията отсъди дузпа за домакините. Илиев хладнокръвно реализира и оформи крайния резултат. По този начин тимът от Мездра записа първа победа от пет срещи насам и се изкачи на шесто място с 14 точки, преди изиграването на останалите срещи от кръга. Гостите от София пък записаха трета поредна загуба като гости, което сериозно застрашава бъдещето на треньора Окука в тима.