Акушерка от разградската болница е подправила две удостоверения за доходи, за да получи кредит от 15 000 лв. Лиляна Стоянова е в чужбина с неизвестен адрес, процесът срещу нея в Разградски районен съд е задочен.

През 2005 г. е извършено престъплението, заради което е подведена под съдебна отговорност акушерката от разградската болница. Тогава тя подправила две удостоверения за доходи - за нейната заплата и за възнаграждението на поръчителя й – жена, работеща в същото лечебно заведение. На колежката си признала, че пред нейните доходи поставила цифрата "2".

Заемът от 15 000 лв. бил отпуснат, Стоянова обаче погасила само малка част от него. През август тази година напуснала страната, не се знае в коя държава е, затова делото срещу нея започна задочно.

В залата на Разградски районен съд се яви нейният служебен защитник. Графологична експертиза потвърди, че документите са подправени, делото бе отложено за ноември, за да бъде призована за разпит и банковата служителка, отпуснала кредита. Съдът постанови полицията да изготви актуална справка за местонахождението на подсъдимата.