Футболистите на "Балкан" постигнаха пета поредна победа - 4 в първенството на Западната "Б" група и една от турнира за Купата на България. Днес пред собствена публика те надиграха тотално "Ботев" Криводол. Победиха с 2-0, но цифровото изражение можеше да е двойно по-голямо с оглед положенията, които създадоха през 90-те минути пред вратата на гостите.

В герой на срещата се превърна централният нападател Иван Редовски. Той отбеляза и двата гола, но противно на всякаква логика получи два абсолютно незаслужени жълти картона и напусна терена малко преди края на мача. През първото полувреме Редовски надиграваше както си иска двойката централни бранители на "Ботев" Гановски и Милчев. Особено се задъхваше в жалките си опити да го спре Михаил Милчев. Той не можа да се справи при едно центриране в 40-та минута и Редовски с глава прати топката в обратния на вратаря ъгъл за 1-0.  Главният рефер Ивайло Бозев от Пловдив, който иначе ръководи отлично мача, му вдигна жълт картон за неправилно изразена радост.

Грешка на същия този Милчев позволи на мощния нападател да удвои в 60-та минута след прекрасен прехвърлящ удар от дъгата на наказателното поле. В Пет минути преди края на мача обаче Бозев отново показа на Редовски картон с жълт вят при напълно безобидна ситуация - за игра с ръка в наказателното поле на "Ботев". И напълно несправедливо таранът бе изгонен и ще пропусне гостуването на лидера "Монтана".

За "Балкан" не игра Мариян Христов. Той излезе да загрява, но в последния момент му се обади стара контузия в глезена и Кано реши да не рискува с включването му.