Левски и ЦСКА не успяха да се победят в дербито от 11-ия кръг на А група, като завършиха 1:1 на стадион "Васил Левски". "Червените" откриха в 58-ата минута чрез точно изпълнена дузпа на Здравко Лазаров, но осем минути по-късно Георги Иванов-Гонзо, който се появи на почивката, изравни с удар от осем метра. Това бе неговият 15-и гол във вратата на ЦСКА, което го прави пълен рекордьор в най-голямото дерби на България . В последните секунди на срещата шампионите пропуснаха невероятен шанс да победят. Данчо Тодоров не успя да донесе трите точки, след като от един метър на празна врата след подаване на Удоджи стреля в аут.

Пред близо 18 000 зрители на стадион "Васил Левски" в столицата срещата между двата тима започна равностойно, като "червените" имаха повече поводи да съжаляват за нулевото равенство на почивката. Причината е, че в рамките на 120 секунди между 38-ата и 40-ата минути Георги Петков спаси вратата на "сините". Стражът първо парира със страхотен рефлекс шут на останалия срещу него Йордан Тодоров, а след това изби топката на границата на наказателното поле от краката на Здравко Лазаров, който се готвеше да нанесе решаващ удар.

Най-чистото положение за Левски през първата част бе пропуснато от Георги Христов, който бе изведен в добра позиция от Тасевски, но преди да отправи изстрел бе настигнат от Виданов, който му изби топката от краката. Голмайсторът на първенството през миналия сезон още два пъти имаше възможност да открие, но първо стреля високо над гредата, след центриране на Жоазиньо, а при втория опит топката му дойде висока и също я прати над гредата, но този път с глава.

Звездата на шампионите Владимир Манчев напусна терена още в 20-ата минута, след като получи травма и бе заменен от станалия баща днес Евгени Йорданов. Нападателят на ЦСКА хвърли доста усилия по време на престоя си на терена, но не успя да демонстрира нужната ефективност в срещата.

Емил Велев замени Христов с Гонзо на почивката и това  ентусиазира допълнително феновете на "сините". Играчите в синьо започнаха по-активно второто полувреме, но нямаха чисти положения. Същевременно ЦСКА се прегрупира добре и разчиташе на контраатака, като Здравко Лазаров бе най-дейният и на няколко пъти се оскубна от защитата, изпреварвайки Бистрон и Миланов.

При едно подобно положение Електричката падна в наказателното поле при опит да бъде пресиран от Миланов и реферът Станислав Тодоров отсъди съмнителна дузпа, дълго оспорвана от играчите на Левски. Лазаров застана зад топката и не сгреши при изстрела си от точката за изпълнение на 11-метровия наказателен удар, взривявайки сектор Г. Минутата бе 58-а, а само три по-късно отново Лазаров пропусна да реши мача, шутирайки в аут от удобна позиция.

Кокала мигновено замени игралият добре през първата част македонски халф Дарко Тасевски с Тиберканин. Именно мароканецът бе в основната на изравнителното попадение за Левски. Той стреля с топовен удар изненадващо от 25 метра, като неподготвения Беконо боксира топката, тя попадна в краката на Гонзо, който с десния крак от 8 метра изравни, реализирайки първия си гол за този сезон. Нападателят пощуря от радост и отпразнува попадението си под агитката в Сектор Б. Халфът Владимир Гаджев пък видя червения картон, докато седеше на пейката, след неприлични реплики към рефера.

Попадението вдъхна сила и ентусиазъм на играчите на Левски, които започнаха да атакуват по-активно и да търсят победата. Много силен мач направи дясното крило Зе Суареш, който заедно с Жоазиньо пробиваха защитата на ЦСКА по двете крайни линии на терена. Първият на няколко пъти размина героя в дербито от миналия сезон и свои сънародник - Машадо, който пък в момента е далеч от своята най-добра форма.

Георги Сърмов също се появи в игра на мястото на Мирослав Иванов, но натиска на "сините" не бе увенчан с с успех. Минути преди края Удоджи замени Лазаров, резервата Йорданов напусна за сметка на Гунлаугсон  

Секунди преди края Маркиньос бе в основата на инфарктния завършек на двубоя, след като негово подаване намери Тодоров сам на задната греда на Георги Петков, което десният халф-бек пропусна.

По този начин ЦСКА остава на върха с актив от 26 точки, докато Левски вече са на второ място с шест точки по-малко, но и с мач по-малко.
ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:1 (0:0)

0:1 Лазаров (58)
1:1 Г. Иванов (65)

ЛЕВСКИ: Петков, Миланов, Минев, Бистрон, Вагнер, Балтанов, Миро Иванов (65-Сърмов), Тасевски (60-Тиберканин), Зе Суареш, Жоазиньо, Христов (46-Г.Иванов)
ЦСКА:Беконо, Виданов, Котев, Иванов, Машадо, Тодоров, Янчев, Мороз, Маркиньос, Лазаров (71-Удоджи), Манчев (20-Йорданов 89-Гунлаугсон)
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: М.Иванов, Петков,Вагнер -Л, Лазаров,Маркиньос, Йорданов, Мороз -Ц
ЧЕРВЕН КАРТОН: Гаджев -Л
СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: "Васил Левски"