Това каза пред наш репортер Пенка Маринова, която от три години се грижи за клуба на общинската пенсионерска организация. “Клубът се превърна в любимо място за възрастните хора от града и селата. Най-редовни посетители са пенсионерите от Литаково, Врачеш, Скравена, Трудовец и Рашково. Почти всеки ден те се събират тук на раздумка. Както се казва, “бистрят политиката”, разменят си рецепти за ястия и зимнина, отбелязват заедно рождени и именни дни. В клуба си дават среща и бивши колеги от сферата на здравеопазването, образованието, далекосъобщенията, търговията, работници от хлебозавода, пчеларите и др. Спомнят си за отминалато време и честват професионалните си празници. Често организираме и кръгли маси по различни проблеми. Местните литературни творци представят тук новите си книги. По този повод сме подредили специален кът с книгите на ботевградските писатели” – разказа Пенка Маринова.

Действително пенсионерският клуб е чист, подреден, приветлив, потънал в зеленина. На всяка маса има ваза с цветя, което прави обстановката още по-задушевна и уютна. Предлагат се топли и студени напитки на ниски цени, като за пенсионери, казва леля Пенка. Тя си има и длъжностна характеристика, която се стреми да изпълнява, за да са доволни посетителите.

“Почти всяка седмица в Клуба посрещаме пенсионери от други населени места. Наскоро ни бяха на гости представители на пенсионерските организации в Севлиево и Плевен. Показахме им забележителностите в нашата община. Хората си тръгнаха доволни. След това получихме от тях благодарствени писма за топлото посрещане” – сподели Цано Георгиев – председател на ОбС на пенсионерите. Той каза, че в момента членовете на Общинската пенсионерска организация са около 1 800.