Красотата е относително понятие, защото почти всяка епоха е имала различни критерии за нея. Не винаги, тя е и само физическа.

В нашето забързано и силно комерсиално време обаче, като че ли красотата най-често се асоциира с това как изглеждаш, колко си известен или колко си богат. 

Сред многото конкурси за красота или някаква „най"-титла, явно имаше нужда и от един смесен за най-красиви българи. С това се зае българският моден сайт ViewSofia, който стартира в петък (21.11) авторска класация.

Какви за обаче са били критериите за подбора на някои от 25-те българи и 25-те български не е много ясно - по външност, по известност или по богатство?

Въпреки всичко, началото е поставено и конкурсът е вече факт. За момента от онлайн гласуванията на потребителите при мъжете водят Владо Карамазов и Графа, а при жените Диляна Попова.

Надпреварата  ще продължи до 10 декември, като читателите на сайта ще определят и крайните финалисти.

Сред другите класирани са: финансистът Мартин Заимов, продуцентът Нико Тупарев, актьорът Андрей Баташов, певиците Белослава и Мария Илиева, министърът по Европейски въпроси Гергана Грънчарова, футболистите Димитър Бербатов и Благой Георгиев, певците Руши, Миро и Орлин, актрисите Цветана Манева, Елена Петрова,  Койна Русева, Ана Пападопулу и Диана Любенова, моделките Таня Илиева, Гергана Полежанова и други известни български личности.