Левски се класира на осминафиналите в турнира за Купата на България след продължения над Локомотив Сф с 2:1, като победното попадение за „сините” падна едва в 111-та минута на мача. Редовните 90 приключиха при резултат 1:1.

Срещата, играна на стадион „Локомотив”, бе изпълнена с много борба и битка от страна на двата отбора, но като цяло липсваше качеството, което донякъде се дължеше на студеното време, снеговалежа и тежкия терен.

Голът, който класира „сините” напред, бе дело на Николай Димитров, като преди това, с попадения първо за домакините, а след това и за сините се отчетоха Иван Пасков (36’) и Жоазиньо (40’) от дузпа.

Левски започна по-активно мача и до почивката създаде по-опасните положения пред вратата на противника. В 26-та минута Жоазиньо пое топката в центъра на терена, проби, но накрая си поведе твърде далеч топката, от което се възползва Игор Бонджулич, който го изпревари и улови кълбото.

34-та минута на мача може и да се окаже най-спорната в двубоя, след като Георги Иванов падна в наказателното поле след съприкосновение със стража на Локо Сф, а съдията Стефан Спасов не отсъди нито дузпа, нито даде жълт картон за симулация на нападателя (който щеше да е и втори за него в мача), като преди това и страничният рефер не вдигна флага за засада.

Две минути след това дойде и първият гол, който изведе Локо Сф напред. След центриране от корнер на близката греда, Даниел Богданович игра с глава, топката попадна в Иван Пасков, който реализира за 1:0. Радостта на феновете не трая дълго, тъй като в 40-та минута главният рефер показа бялата точка за нарушение на вратаря на Локомотив срещу Дарко Тасевски. Жоазиньо се нагърби със задчата, застана зад топката, Бонджулич улови ъгъла, дори докосна топката, но тя в крайна сметка се оказа в мрежата на домакините за 1:1.

През второто полувреме столичните „железничари” заиграха по-мотивирано, а влезлият като резерва Димо Атанасов имаше на няколко пъти възможността да донесе победата за своя тим. В 58-та минута Златински пропусна едно от най-чистите положения пред вратата на Левски. „Сините” също имаха своите шансове, които останаха неоползотворени, което доведе мача до продължения.

Усмивките обаче в крайна сметка, въпреки умората и тежкия терен, грейнаха на лицата на момчетата на Емил Велев, които в 111-та минута сложиха точка на спора. След центриране в наказателното поле и грешка на Аделино Лопеш, топката попадна в Николай Димитров, който реализира оформи крайното 2:1.

Така Левски намери място на 1/8-финалите в турнира за Купата на страната и очаква утрешния жребий, където може да срещне един от следните отбори: ЦСКА, Литекс, Ботев Криводол, Родопа, Балкан, Пирин Бл /от А група/, Видима-Раковски, Спартак Пд, Пирин ГД, Марица, Несебър, Монтана, Вихрен, Сливен, Миньор Пк / Черно море (срещата е на 3 декември).