Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM
Новини
Гледайте на живо редовната сесия на Общински съвет - Ботевград
Гледайте на живо редовната сесия на Общински съвет - Ботевград

В изпълнение на Решение 260/26.11.2020 г. на ОбС - Ботевград, общинската администрация осигурява онлайн излъчване на живо на заседанията на местния..
28.03, 16:07     0 ком.
Мартенски дни на изкуствата – Ботевград 2024
Мартенски дни на изкуствата – Ботевград 2024

От 25-ти до 30-ти март ще се проведе деветото издание на „Мартенски дни на изкуствата“ в Ботевград. На 25-ти /понеделник/ от 17:30 ч. в Общинска читалищна..
19.03, 17:41     2 ком.
Водещи
Посещавани
Коментирани
Национални
Интересно
Спорт
Видео
Топ картинка


* * * * * (4.9)
[още топ картинки]
Топ виц

Червената Шапчица, Сър Артър Конан Дойл
- Холмс, бихте ли погледнали за момент?
Приятелят ми с известно неудоволствие се откъсна от цигулката, на която безуспешно се мъчеше от около половин час да транспонира основната тема от "Концерт за английски рог и оркестър" на Берлиоз, и се приближи до прозореца.
- Какво бихте казали за младата особа с кошница за пикник в ръка и наметало с червена качулка, която се приближава от ъгъла?
- Като начало, Волфсън, бих отбелязал, че вече сте женен мъж… Но извън това, то тази 16-годишна блондинка от Есекс, пристигаща от Падингтън Стейшън и по пътя си спирала в хлебарницата на моя стар приятел, евреина Хаим Халеви на Пикадили Съркъс, както и в магазинчето за вина на ъгъла на "Донингтън стрийт" и "Лоу Маркет Роу", очевидно е леко объркана за това, къде точно отива, въпреки точните инструкции на баба си…
- Потресаващо, Холмс! Как разбрахте всичко това само от един бегъл поглед? Сигурно по неравномерния наклон на кошницата, в единия край на която се е търкулнала бутилка или две вино, както и по червеникавата кал по ботушките й - каквато се намира край Падигтън… но убийте ме, не мога да си представя откъде ви хрумна това, за Есекс, за бабата, и че е блондинка, след като качулката изцяло скрива не само косите, но и лицето й?
Междувременно момичето се бе изгубило от погледа ми - вероятно бе влязло в някоя от къщите от близката до нас страна на улицата. Холмс със загадъчна усмивка се приближи до вратата и я отвори леко, точно в момента, в който отпред застана развълнуваната мис Хъдсън и обяви:
- Мистър Холмс, ще бъдете ли така любезен да слезете в салона, за да ви запозная с внучката си - мис Корделия Хънтър от Есекс, за която толкова съм ви говорила? Милото момиче е послушало съвета ми и е взело от любимите ви източни питки, както и бутилка "Шато Рено 1895", но запомняйки добре тези ми инструкции, отново е забравила точния ми адрес, или май, типично за днешната младеж, просто е решила да се поразходи, без да се замисля, че в почти всяка къща я причаква по един вълк… ще прощавате за неволния каламбур, доктор Волфсън!…
Любими героиbotevgrad.com - (03.02.2010)
* * * * * (2.3)коментирай (4)

[още топ вицове]