От днес ВиК “Бебреш” започна акция за принудително спиране на водата на некоректните платци в Ботевград. Служители на полицията оказват пълно съдействие за прилагане на крайната мярка. Първият некоректен абонат, на който бе спряна водата тази сутрин, живее в ЖК “Саранск” и дължи 600 лева на ВиК. От водното дружество неколкократно са изпращали до собственика на жилището предупредителни писма за доброволно плащане на задълженията, но до този момент без резултат. 
“Спираме водата само на некоректните платци. Това става чрез използването на специални скоби. Прилагането на тази начин не позволява да бъде спряна водата на редовните платци в къщата, блока или жилищната кооперация, каза Костадин Марчовски, началник инкасо във ВиК “Бебреш”. -Ако длъжникът не ни допусне да спрем водата в дома му, съставяме протокол, който внасяме в прокуратурата”, допълни той.
Акацията за принудително спиране на водата на некоректните платци започна от началото на този месец във Врачеш и продължава в Ботевград и Трудовец. До момента от ВиК са събрали стари задължения в размер на 25 000 лева, но остава да бъде събрани още около 500 000 лева.