Възпитаничката на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” Ива Грухланска участва в конкурса за видеоклип на тема „Какво е да си млад гражданин в ЕС?”. Надпреварата се организира от младежката структура на Движението за права и свободи. Тя се осъществява в контекста на Европейската година на гражданите – 2013, и по повод Международния ден на младежка, който се отбелязва на 12 август. 
Конкурсът има за цел да даде платформа на младите хора да изкажат и защитят своите позиции по актуални проблеми, свързани с тяхното ежедневие, мечти и цели, по актуални теми от обществено-политическия живот.
Видеоклиповете, които участват в конкурса, са качени на сайта на организаторите. Те се оценяват пряко от посетителите на страницата. Крайният срок за гласуване е 8 август 2013 год. Първите три видеоклипа, получили най-много гласове, ще бъдат наградени от евродепутата и заместник-председател на ДПС Филиз Хюсменова и председателя на Младежко ДПС Илхан Кючюк на 12 август.


Жителите на Община Ботевград могат да подкрепят Ива Грухланска на: http://competition.mdps.bg/portfolio-items/iva-gruhlanska-na-17g-gr-botevgrad/