Втората самостоятелна изложба „Обичай света” на треньора по таекуондо Борислав Витков събра десетки любители на изобразителното изкуство от различни възрасти. Официалното откриване на експозицията се състоя днес в  зала „Орханиец” на Исторически музей  - Ботевград. Специално за автора прозвуча песента „Удивителна благодат” в изпълнение на Мария Ценева, след което директорът на музея Тодорка Коцева представи неговата автобиография. От своя страна Борислав Витков благодари на гостите от Ботевград, Правец и Етрополе, сред които бяха и възпитаници на клуб но таекуондо "Таек Кион", за това, че са отделили време да разгледат изложбата. С присъщата си скромност авторът не пожела да говори за себе си. „Нека картните говорят вместо мен”, каза той. Борислав Витков сподели, че рисува предимно вечерно време, а човекът, който го насърчава да твори, е неговата съпруга Анелия. „Вдъхновява ме всичко стойностно и красиво в този свят. Всяка картина си има собствена история, претекст и послание”, сподели още Борислав Витков. Той отговори на въпросите, които последваха от страна на присъстващите ученици. Общото в мненията, изразени от по-възрастните гости, бе, че от картините строи светлина, лъха пролетно настроение и доброта. В потвърждение на тези думи местната поетеса Мария Ценева прочете стих, посветен на изложбата и нейния автор. "Написах тези няколко реда, след като разгледах картините", сподели тя.   
Осем от изложените творби бяха продадени веднага след откриването. Този факт сам по себе си говори, че Борислав Витков е един от харесваните местни творци.
Изложбата „Обичай света” съдържа икони, портрети, натюрморти, пейзажи. Тя ще бъде на разположение на посетителите в продължение на месец.