Да се направи реконструкция на зеленчуковия пазар в Ботевград, предлага общинският съветник Дамян Маринов.  


„От години в Ботевград съществува зеленчуков пазар в кв. 46 по плана на града, но той е със затихващи функции. Голяма част от гражданите желаят да има място, на което да се предлагат пресни плодови и зеленчуци. В Програмата за задържане на младите хора и привличане на новозаселници е заложено възстановяването на пазара за натурални и здравословни продукти. Считам за целесъобразно да се предприемат необходимите действия за извършване на реконструкция и ремонт  на съществуващите съоръжения на пазара, да се изготви количествено-стойностна сметка за необходимите средства и да се вземе решение от Общинския съвет за възстановяване на пазара, което ще бъде с двустранна полза – от една страна ще даде възможност на местни производители да предлагат продукцията си, а от друга – жителите на общината ще могат да си купуват качествени натурални и здравословни продукти”, се казва в докладната на съветника до местния парламент. 


В проекта си за решение Дамян Маринов предлага Общинският съвет да възложи на кмета на общината да предприеме необходимите действия за проучване възможностите за възстановяване, реконструкция и ремонт на зеленчуковия пазар и да внесе предложение в срок до 3 месеца от приемане на настоящото предложение. 


Дамян Маринов предлага още да се предприемат действия за актуализиране на Наредбата за организация и управление на общинския пазар в Ботевград, приета през април 1996 година.