Като заваля, та…24 часа. И натрупа над 20 сантиметра сняг. Без навявания и снежни преспи. Още с първите обилни валежи работниците от фирма ЕТ „Джани” започнаха почистването на улиците. На първо място бяха тези от централната част на града и с приоритетно значение за движението на хора и превозни средства. Днес почистването на улиците се разширява и до останалите части на града.
В крайна сметка през двата снеговалежни дни фирмата успя да се справи със сложната ситуация и пътищата днес са проходими при зимни условия. Продължава разширяването на пътните платна и почистване на тротоарите и пешеходните пътеки със закупените миналата година маломерни машини.  
Двата прохода до Правец и Ямна също бяха и са проходими.
Транспортът в общината се движеше и се движи по разписание.
Нямаше и сериозни пътно-транспортни произшествия, с изключение на леки инциденти с незначителни материални щети. Пострадали хора няма.
Дежурството в спешна помощ също беше спокойно.
Препоръчително е все пак да се използват превозни средства при изключителни случаи и да се съдейства на машинното почистване на пътното платно и тротоарите с преместване на паркираните леки автомобили и други превозни средства.
От общината препоръчват гражданите и ръководителите на фирми с магазини и други помещения да почистват тротоарите.