Пет кутрета клонинги на кучето, спасило живота на много хора след атентатите на 11 септември 2001 г., бяха представени в Лос Анджелис на стопанина на "оригиналното куче", което почина през април.

Немската овчарка Тракер, която живееше в Лос Анджелис със стопанина си Джеймс Саймингтън, бе избрана от калифорнийската компания БиоАртс интернешънъл като най-достойното куче, което да бъде клонирано.

Това стана на специален конкурс, на който се даде възможност на стопаните да кандидатстват за безплатно клониране на любимото им куче. Развълнуваният Саймингтън така се сдоби с кутретата наречени Тръст, Валър, Продиджи, Солас и Дежа вю. /Доверие, Стойност, Чудо, Утеха и Усещане за нещо вече случило се веднъж/.

Той си пожелал те да последват следите на Тракер, като каза, че той живее чрез тези прекрасни кутрета. Джеймс Саймингтън и неговия верен четириног другар са били сред първите спасители, пристигнали на мястото на атентатите от 11 септември 2001г. Те са открили и последния оцелял, открит под 9 метра развалини. Компанията БиоАртс Интернешънъл е работила съвместно с южнокорейската лаборатория Со Ам Биотех Рисърч Фаундейшън, за клонирането на Тракер.