Приключи аварийният ремонт на моста на път II-18 /Софийски околовръстен път/ при км 26 – ляво платно. От 22 юни /понеделник/ Областно пътно управление – София отменя всички ограничения на движението, въведени от 30 март 2009 г.

Ремонтиран беше участък на надлез над Ботевградско шосе. С направената рехабилитация се възстановяват експлоатационните качества на съоръжението. Общата дължина на ремонтираното трасе е 81.8 м и преминава над път I-6 /София-Бургас/. Габаритът на пътното платно е с ширина 15.25 м, а на всеки от тротоарите – 1.6 м.

Ремонтът обхваща възстановяване на пътната плоча, смяна на хидроизолация, асфалтова настилка, парапети, еластични огради и отводнители.
Възложител на проекта е НАПИ – Областно пътно управление - София, проектант е “Мостконсулт” ООД- София, а изпълнител е “Мостремонт-97” ООД.

Рехабилитацията на моста е по програма за аварийни ремонти на ОПУ-София. Стойността на проекта и извършените строително-ремонтни работи възлиза на 723 900 лв с ДДС, съобщиха от Пътно управление – София област.