На страниците на Mobile-review.com вече е достъпен обширен предварителен поглед на Nokia N900 , който съдържа както множество снимки на външния му вид, така и достатъчно скрийншоти показващи детайли от софтуерa, съобщават от mobilebulgaria.com

Елдар Муртазин не разкрива всичко за техническите характеристики на устройството, така че ще трябва да изчакаме до 2 септември и Nokia World за да научим подробности.

Все пак става ясно че смартфона ползва процесор ARM Cortex-A8 и има 32GB вградена памет, microSD слот, 5МР камера с автофокус, ТВ изход, GPS приемник, батерия с капацитет 1320 mAh, FM трансмитер, поставка и резистивен сензорен дисплей с резолюция 800х480 пиксела, който реагира добре на допир.

Операционната система е Maemo 5, позната и под кодовото име Fremantle. От думите на Муртазин става ясно, че устройството стартира по-бързо от S60, предлага интерфейс с множество визуални ефекти, напомнящи на iPhone, но в същото време много различни и има добре работещ браузeр поддържащ Flash.

Добавено е кинетично превъртане на списъците, добре реализиран мениджър на активните приложения, мултимедиен плеър поддържащ неконвертирано видео и приложения за достъп до Twitter и Facebook.

Nokia Rover ще е на пазара в края на годината на цена около 550 евро, като догодина се очакват още модели с платформата.