Новородено бебе почина във Варна заради липсата на добра координация между екипи на Спешна помощ и „Гражданска защита". Млада жена започнала да ражда в шестия месец в апартамента си в квартал „Виница". Заради кръвоизлив и съмнение за аборт тя повикала Спешна помощ, но екипът медици не могъл да я транспортира до линейката, затова била повикана и „Гражданска защита". В звънене по телефони и лутане минал повече от час, а новороденото дете починало на път за болницата.

Бременната жена се обадила във варненския Спешния център малко преди 04.30 часа тази сутрин заради болки в корема, кървене и съмнения за аборт. Пристигналият на място екип установил, че жената ражда в шестия месец. Заради затруднения с транспортирането на родилката от третия етаж на сградата до линейката медиците звъннали за помощ на тел. 112. До пристигането на „Гражданска защита" медиците все пак успели да свалят жената по стълбите с помощта на притекли се на помощ двама граждани. Проплакалото в апартамента бебе обаче по-късно обаче починало на път за болницата.

Родилката, на възраст около 35 години, е настанена за лечение във варненската АГ болница.

Според д-р Мая Рашева, шеф на Спешния център, колегите й са си свършили работата, а усложненията са заради липсата на координация между отделните служби:

„Когато отива първият екип и вижда, че жената е родила новородено, което е изплакало, се обажда на 150, за да дойде втори екип, който трябва да помогне на бебето. В случая няма никаква грешка. Излезе информация, че има отказано обслужване, но това категорично не почива на истината".

Тялото не бебето, заедно с пъпната връв, са предадени за аутопсия. За случая е уведомена полицията.