Двама мъже са изгорели в лек автомобил след тежка катастрофа, станала тази нощ край село Алтимир, община Бяла Слатина, съобщиха от Областна дирекция "Полиция".

Самоличността им още не е потвърдена, аварийни екипи още работят по изваждане на телата, уточняват от дирекцията. Катастрофата е станала към 2.30 часа на пътя Оряхово-Враца, между селата Добролево и Алтимир.

Лек автомобил Ситроен, собственост на Радослав Рачев /23 г./ от село Хърлец, община Козлодуй, се блъска в крайпътно дърво. От удара избухва двигателят на автомобила.

В предизвикания пожар изгарят шофьорът и пътуващият до него мъж. По данни на полицията най-вероятно това е собственикът на автомобила, 21-годишен мъж от село Гложене, община Козлодуй.

Причините за катастрофата се разследват. По първоначални данни автомобилът се е движил с висока скорост преди да се блъсне в дървото, но има спирачен път.

Най-вероятно преди сблъсъка шофьорът е бил заслепен от насрещно движещ се автомобил и е изгубил контрол над автомобила, смятат пътни полицаи.