Преди около час в Скравена се състоя тържествената церемония по отркиване на новия пенсионерски клуб. Отец Петър отслужи водосвет за освещаване на сградата. След това председателят на пенсионерския клуб в селото Цеца Иванова приветства гостите и благодари на общинското ръководството за грижите, които полага, за пенсионерите в Скравена. Празничната програма продължи с изпълнения на група “Златна есен” към пенсионерския клуб и на младежкия фолклорен състав към читалище "19 февруари". 

Кметът на Ботевград Георги Георгиев и областният управител Красимир Живков произнесоха поздравителни слова, в които пожелаха здраве, дълголетие и безгрижен живот на пенсионерите от селото. Двамата увериха възрастните хора, че ще продължат да работят за подобряване на техния обществен и социален живот.

Трикольорната лента пред новата сграда прерязаха Красимир Живков, Георги Георгиев, Наталия Кънчева – директор на Регионална дирекция “Социално подпомагане” и кметът на Скравена Иван Иванов.

Тържественото откриване на пенсионерския клуб уважиха още: депутатът Даниел Георгиев, зам.-областният управител на Софийска област Мартин Тинчев, гостите от Саранск, председателят на общинския съвет Маргарита Кирова, секретарят Цеца Иванова, представители на областния съвет на пенсионерите, председателят на общинския съвет на пенсионерите Цано Георгиев, общински съветници, кметът на Правец Никола Нитов и много жители на село Скравена.

Новият пенсионерски клуб в Скравена е издигнат на мястото на старата баня. Той е построен само за два месеца от местната фирма “Цеки” с управител Мартин Захариев. Средствата за реализиране на проекта са осигурени от собствени приходи на община Ботевград.