Търговищките криминалисти са арестували мъж, убил съдружника си, за да продаде кравите му, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Късно вечерта на 6 декември, малко преди полунощ, жителка на Попово подала сигнал в полицията за изчезнал мъж. Според нея, 37-годишният й брат, също от Попово, бил в неизвестност още от предния ден по обед.

Сестрата разказала, че той и негов връстник съдружник отглеждат по 12 крави в поповското с. Зараево.

Тя уточнила, че за последно видяла брат си предния ден. По думите й после тръгнал към Попово, за да нагледа животните.

Същия ден вечерта баща му се озадачил като видял автомобила на сина си паркиран но необичаен начин пред дома им с ключове на таблото. Той опитал да му се обади, но мобилният му телефон бил изключен.

След сигнала на роднините, областната дирекция обявили изчезналия мъж за национално издирване, а криминалисти започнали разследване по случая.

Те се добират до интересен факт - в деня на изчезването на поповчанина, двама от великотърновското с. Писарево купили кравите на съдружника му.

При първоначалния разговор, съдружникът потвърдил за сделката, но обяснил, че в нея участвал и изчезналият му ортак.

В хода на разследването обаче се изяснило, че продадените животни са само на мъжа, обявен за издирване и че продажбата е станала в негово отсъствие.

Тогава 37-годишният А.С. признал, че убил съдружника си с незаконна ловна пушка на 5 декември.

След като го умъртвил той изнесъл тялото му от обора, натоварил го на собствения му опел и го откарал към изоставена помпена станция на около километър от селото, където го изхвърлил в шахтата.