МВР провежда полицейска операция под кодовото наименование "Наглите" срещу групата, извършила част от знаковите отвличания в през последните години. До момента в хода на започналата през нощта операцията са задържани голям брой заподозряни, за които се смята, че са свързани с групата, каза пред Дарик главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Главният комисар на МВР Калин Георгиев каза, че до този момент 15 души са арестувани в София, а останалата част във В. Търново.

Основното ядро на групата е от 5 души, другите са съпричастни. „Това е групата, която измъчваше обществото през последните 2 години", каза Георгиев. Той не отрече, че именно това е групата, която е отялякла Киров и Румен Гунински..
След задържаните няма бивши ченгета, казаха от МВР. По неофициална информация обаче в МВР са установили, че има полицаи, които са съдействали на групата и вероятно ще има арест и на полицейски служители. Вече имало досъдебни производства, а доказателствата били много сериозни. Ядрото на групата са хора с богато минало и тежки престъпления. Задържаните не са толкова популярни, но имат своите прякори.

В момента акцията продължава.