Спортната програма на София, до края на годината включва:

- Заключителните срещи от баскетболния турнир "Трети март"
Турнирът, посветен на Националния празник на Република България е за учениците от София, разпределени в седем възрастови групи, за момчета и момичета. Провежда в два етапа, като на 15 декември (събота) приключва първият, а същинският финал е през март 2008 г. - в навечерието на празника.

- Отново баскетбол, този път мини коледен турнир "Веселин Темков" за
момичета и момчета до 10 години.
Организира се за учениците от 1-ви до 5-ти клас и ще се проведе от 14 до 16 декември (петък - неделя) в базата на Национална спортна академия "Васил Левски".

- Волейбол - турнир за купата "130 години от Освобождението на София
от турско робство - 04 януари 2008 година". Започнал на 1 декември, турнирът продължава до 15.12.2007 г. (събота), когато е неговият финал. Участниците в турнира са в една възрастова група - от 5-ти до 8-ми клас, момчета и момичета, а призьорите ще бъдат наградени с купи и медали.

- Волейболен турнир "Звезди" - за купа "Иван Николов". Откриването е на 19 декември (сряда) в 81 СОУ - "Младост". Участници са само девойки, от столичните спортни клубове.

- Коледен благотворителен турнир
Ще се проведе на 20 декември (четвъртък) в зала "Фестивална". Децата участници в него са представители на 9 общини от страната - Враца, Варна, Пазарджик, Пловдив, Шумен, Габрово, Русе, Правец и София. Те ще се състезават в пет вида спорт - тенис на маса, бадминтон, лека атлетика, баскетбол и футбол, а наградите са предназначени за всички участници.

Освен изброените, пряко организирани от отдел "Младежки дейности, спорт и туризъм" при дирекция "Спорт и превенция на зависимости" на Столична община изяви, София е домакин и на кръг от Световната купа по сноуборд, като първото по рода си у нас шоу, ще се проведе на площад "Княз Александър I".

Пак по същото време - от 12 до 15.12. 2007 г., София е домакин и на организирания от БФ "Водна топка" - Новогодишен турнир по водна топка за купата и под егидата на Столична община "ВАТЕРПОЛО 2007", който ще се проведе в покрития плувен басейн "Диана" - кв. "Дианабад".

В събота - 15.12.2007 г., е и Втория конен турнир по адаптивен конен спорт за деца с увреждания - "Всички можем да яздим - да го направим заедно", под патронажа на ректора на НСА проф. Лъчезар Димитров. Турнирът ще се проведе на конно-спортна база "Хан Аспарух" от 10.00 часа. Организатори са Национално сдружение по терапевтична езда и хипотерапия "Устрем" и клубовете по конен спорт към базата.

"Коледно първенство - Младост 2007" ще се проведе в четири столични училища - 81 СОУ, 118 СОУ, 125 СОУ и 144 СОУ, всички в район "Младост". Състезанието е в две възрастови групи, по седем вида спорт - футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса, тенис на корт , шах и карате. Датите са 15 и 16 декември, организатор РА - "Младост".

Столична община чрез отдел "Превенция на наркомании и зависимости" и съвместно със Съвета по безопасност на движението е съорганизатор на събитието "Дядо Коледа със своята шейна - стриктно спазва уличните правила".
То е за деца от осем до четиринадесет годишна възраст. Дванадесетте участия са разположени в дните между 15 и 30.12.2007 г., а местата на провеждане са Централни хали, "Сити център София", Институт "Пирогов" - Детско хирургическо отделение и Дом за сираци "Свети Николай" в Нови хан.

В 67 ОДЗ "Мечо Пух" - район "Слатина" очакват "Внимание празници" с участието на децата от детската градина, до седемгодишна възраст. Датата 18.12.2007 г. е съобразена с графика на детската градина и на гост-водещия - бате Енчо.

Всички предстоящи състезания и прояви, както и вече финализираните - Ученическо първенство по шахмат, Турнир по плуване - "За купата на кмета", които са включени в Календарния план на отдел "Младежки дейности, спорт и туризъм" към дирекция "Спорт и превенция на зависимости" на Столична община се провеждат под един общ акцент - датата 04 януари 2008 година, когато се чествува 130 годишнината от Освобождението на София от турско робство.