БФС обсъди формата на двете "Б" ФГ и въз основа на работата на Лицензионната комисия гласува за създаването през следващия сезон на две "Б" групи от по 12 отбора. Във всяка от групите отборите ще играят по три пъти един срещу друг.
Първите два мача ще са на разменено гостуване, а за третия ще се вземе предвид класирането и ще се тегли жребий по таблицата на Бергер.
 От следващия сезон два отбора ще изпадат директно от "А" група, а 14-ият ще играе бараж за оставане в елита срещу победителя от плейофа между заелите второ място в двете "Б" групи.
Рилски спортист (Самоков), Локомотив (Мездра), Марек (Дупница) и най-вероятно Балкан (Ботевград) са отборите, които напускат Западната Б група и от следващия сезон тя ще бъде с 12 члена.
Това са половината от осемте клуба, които не получават професионален лиценз. Локомотив (Мездра) изобщо не е подал документи, докато проблемите на Марек, Рилски спортист и Балкан са финансови.
Дупничани и самоковци имат задължения, като Рилски спортист е вторият отбор, след Ботев (Пловдив), който отпада заради неплатени такси за наказателни картони и за длъжностни лица.
В Балкан пък кризата се отразила на спонсорите и те не могат да дадат гаранции, че ще изкарат цялата година. В Ботевград дори опитали обединение с тима на Правец, но не се получило.
На Изток все още само три отбора със сигурност отпадат.
Спартак (Варна) днес научи, че не е получил лиценз заради огромните си задължения, надхвърлящи 4 милиона лева. Ботев (Пловдив) пък изобщо не е подавал документи. Тимът на Свиленград най-вероятно ще играе във В група по свое решение. Под доста сериозна въпросителна е участието на Волов (Шумен), който има финансови задължения към институции.
Така съставът на двете Б групи за сезон 2010/2011 би трябвало да изглежда така:
Източна: Несебър, Дунав, Спартак /Пд/, Любимец, Брестник,
Черноморец /Пм/, Черноморец /Бч/, Светкавица, Добруджа, Миньор
/Раднево/, Равда, Доростол
Западна: Банско, Вихрен (Сандански), Етър 1924 (Велико
Търново), Ботев (Враца), Септември (Симитли), Чавдар (Етрополе),
Пирин (Гоце Делчев), Ком-Миньор (Берковица), Ботев (Криводол),
Спортист (Своге), Малеш (Микрево), Чавдар (Бяла Слатина).