Живеещите на улиците между бул.”Малки Искър” и ул.”Димитър Гръбчев” са депозирали писмо до председателя на Общинския съвет и до кмета на Общината, в което дословно се казва следното:
Уважаеми господа,
ТЪЙ КАТО НА ОБЩИНСКАТА СЕСИЯ ПРЕЗ М.ЮНИ ЧУХМЕ КОИ УЛИЦИ ЩЕ БЪДАТ РЕМОНТИРАНИ В ЕТРОПОЛЕ, НО НЕ ЧУХМЕ ДА СЕ СПОМЕНАВАТ ПОЛОВИНАТА ОТ ИЗБРОЕНИТЕ В МИНАЛОТО ПИТАНЕ, СЕГА ПОВТОРНО се обръщаме с тревога към Вас по повод окаяното състояние на уличните платна на улиците, които се намират МЕЖДУ БУЛ. МАЛЪК ИСКЪР И УЛ."Д.ГРЪБЧЕВ". 
От шест години по тях не се извършват нито поддръжка, нито ремонти на настилките.  През всичките тези години ние като данъкоплатци редовно си плащаме местните данъци и такси, и всички задължения към Общината и държавата.
През тази година в града и селата се ремонтираха частично някои улици, но нашите пак изпаднаха от списъка за ремонтите.
Ето защо ОТНОВО ПИТАМЕ: КОГА ЩЕ БЪДАТ РЕМОНТИРАНИ НАСТИЛКИТЕ НА УЛИЦИТЕ: ”НЕДЯЛКО ЙОСИФОВ"- ОТ ДЕТСКАТА ЯСЛА  ДО БОЛНИЦАТА, „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ”, „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”, „ХАДЖИ ДИМИТЪР” И „ГРИГОР МИХАЙЛОВ”, „МОСКОВСКА”, „ЙОРДАН КЕСЯКОВ", „АЛЕКСАНДЪР МИХАЙЛОВ" И "РАКОВСКА", КОИТО НЕ БЯХА РЕМОНТИРАНИ ПРЕДИ ПРАЗНИЦИТЕ????
КАК ДА СЕ РАЗБИРА ФАКТЪТ, ЧЕ ИМЕННО ТЕЗИ УЛИЦИ СА „ИЗПАДНАЛИ" ОТ СПИСЪКА НА ПРЕДВИДЕНИ ЗА РЕМОНТ?
НАСТОЯВАМЕ ТОЗИ РЕМОНТ ДА СТАНЕ В РАМКИТЕ НА 2010 Г.
ОСТАВАМЕ В ОЧАКВАНЕ НА ВАШИЯ ОТГОВОР:
ЖИВЕЕЩИТЕ НА ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ УЛИЦИ.
Текстът, който получихме, публикуваме без редакторска намеса.