Прокуратурата действително има информация, че част от арестуваните при акцията „Килърите" са готвели покушение на премиера Бойко Борисов, заяви Бойко Найденов, заместник главен прокурор. „Не може да се отрече, имаме информация, че част от хората са приели изпълнение на подобен тип поръчка", каза той в сутрешната програма на БНТ и БНР.

„Колегите няма да свършат своята работа успешно, въпреки положението, в което бяхме поставени", каза още Найденов. Той изрази притеснение по отношение на свидетелите, дали показания срещу „Килърите". „Освен факта, че едва ли бихме намерили други хора, които да кажат истината от тук нататък, става въпрос и за опазване живота на тези, които са го направили до момента", заяви прокурорът. Той обаче отказа да коментира твърденията, че част от членовете на сочената престъпна група са съгласни да сътрудничат на полицията срещу подкрепа от държавата.

„Цялата идея, което е наложена във вземането на най-тежката мярка за неотклонение е да се подсигури бързо и обективно разследване", обясни Найденов. „Ние просто искахме да им бъде ограничено правото на предвижване и контакти, докато тече разследването", каза зам. главният прокурор.

Според Найденов обаче разследването не е загубено. „В крайна сметка съдът е този, който определя невинността, прокуратурата е ангажирана със събирането на доказателства. Трябва да продължим да работим при други условия", допълни той.

Във вторник Софийският апелативен съд не прие доказателствата, събрани по една от най-мащабните операции срещу организираната престъпност „Килърите"  и освободи четирима от задържаните срещу подписка. В ареста остана само един - Методи Иванов, у когото беше открит автомат „Калашников".