Американската попзвезда Бритни Спиърс бе лишена от право да вижда децата си, предаде ИТАР-ТАСС.

Представител на съда съобщи, че всички родителски права върху двегодишния Шон и едногодишния Джейдън се дават на бившия съпруг на певицата, рапъра Кевин Федърлайн.

Следващото заседание на съда, на което ще бъде разгледан въпросът за опеката над децата, е на 14 януари. Федърлайн, който не е присъствал на вчерашното заседание на съда, каза, че е много огорчен от последните събития в живота на бившата си съпруга.

Вчера Спиърс бе откарана в болница след продължил няколко часа конфликт около връщането на децата на баща им. В спора се наложи да се намеси и полицията.

Спиърс, която според някои източници изпаднала в истерия и била под въздействието на неизвестно засега вещество, се съгласи накрая да бъде откарана в болница.

Тя ще остане там 72 часа, за да бъде преценено психическото й състояние и да се установи дали представлява заплаха за околните и за самата себе си.

На 1 октомври Спиърс бе временно лишена от опека над децата си. След няколко седмици тя успя да си издейства правото да вижда синовете си три пъти седмично.

Два пъти в седмицата тя трябва да дава кръв, за да бъде проверявана за алкохол и наркотици.