Първата група, която бе сформирана за изучаване на английски език по схема „Аз мога” на ОП „Развитие на човешките ресурси”, получи сертификати за ниво А1, А2, В1 – Европейска езикова рамка. Връчването стана на официално тържество, организирано в ресторант „Реванш” – Ботевград. Преподавателят на курсистите Ваня Стаменова обяви резултатите от теста. Тя обобщи, че постигнатият минимален брой точки е 68, а максималният -  96 от 100 възможни.
На тържеството на курсистите присъстваха ръководството на лицензираната обучаваща организация и американецът от Корпуса на мира Филип Седегар, който от миналата година изпълнява доброволна мисия в община Правец – помага в домовете за деца. Фил, както го наричат всички, също проведе няколко урока с курсистите по време на обучението им.
В групата бяха включени 19 човека. Те изучаваха английски език през почивните дни /в продължение на 300 учебни часа/. Курсът започна на 20 март и приключи на 7 ноември. Средствата за всеки обучаващ се по ключова компетентност "Общуване на чужд език" са в размер на 700 лева и са осигурени от Европейския съюз.

На снимките: преподавателят по английски език Ваня Стаменова с курсисти