Не е ясно дали това е свързано с новината, че Warner Bros. отписаха HD DVD и започнаха да се занимават само с Blu-ray, но в Amazon може да се намери HD DVD player на Toshiba + 7 филма на невероятно ниската цена от $135 (като преди месец само плеъра без включени филми е струвал най-малко $174).

Blu-ray плеърите продължават да държат високата си цена от доста над $300. В Amazon също така продават още доста филми на цена от $15 парчето. Интересното е, че на сайта в същото време върви и друга Blu-ray разпродажба на филми. Разликата между 2те е огромна:

Blu-ray разпродажбата включва 51 филма, като само 8 (повечето от тях калпави) са на цена $15, а другите са по-скъпи. От друга страна, на HD DVD разпродажбата има 84 филма, от които 63 (8 пъти повече от при конкуренцията) са на цена $15. Между тях също трябва да се отбележи, че има качествени филми.

Blu-ray е начело, но вини HD DVD за всичките си недостатъци - "Трябваше да пуснем Blu-ray платформата на пазара 1 година по-късно, но излизането на HD DVD по цял свят ни принуди да избързаме и нямаме достатъчно различни плеъри и такива на достъпни цени."