Над 1000 ученици от цяла България участваха в Националния конкурс за рисунка на тема “Рецептите на баба”. Официалното класиране бе обявено на 15 март. Четвърто място в трета възрастова група – от 11 до 14 години, зае 11-годишната Деница Георгиева Тодорова, възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” – Ботевград, с ръководители Димитринка Томова и Станислава Комитска.
“Това е голям успех за нашето момиче, защото то е най-малкото в групата, класирано на призова място”, каза Димитринка Томова пред наш репортер.
Рисунката на Деница Тодорова ще участва в пътуваща изложба, като част от програмата на Кулинарния фестивал “Пъстра трапеза”. Изложбата ще бъде открита официално на 15 април от 11 часа в сградата на Националния дворец на децата. Тогава ще бъдат наградени и победителите от конкурса. Те са определени от жури в състав: Павлин Петров – председател на Асоциацията за развитието на изкуствата и занаятите - АРИЗ 7, Надежда Кутева, художник, носител на наградата “Пазител на традициите” за 2010 год., Анна Янева, художник, артистичен мениджър, ст.ас. в Нов български университет, Андрей Янев – художник, Лиляна Новоусенлиева – Апт-студио ДеСтил, Милена Владкова – старши учител в Националния дворец на децата.
За трета поредна година Националният дворец на децата подкрепя националната инициатива на фирма “Ивитал Консулт” и Асоциацията за развитието на изкуствата и занаятите - АРИЗ 7, чиято цел е да възроди интереса към българската кулинария и българските ястия, да показва, поддържа и възражда българската кулинарна традиция, да представя традиционни ястия от различни региони на страната.