Вчера във фоайето на читалище „Христо Ботев” се състоя награждаването на победителите в конкурса за рисунка на следните теми: “Любимо място в родния град” и “Моето добро дело”. В надпреварата участваха общо 155 ученици в три възрастови групи: от 6 до 8 години; от 9 до 11 години и от 12 до 14 години. В първа възрастова група първо място зае Михаела Дойчева, ученичка от ОУ „Н.Й.Вапцаров”, второ бе отредено на Теодора Цончева от същото училище, а трето си поделиха Никол Маринова, ученичка от ОУ „Н.Й.Вапцаров” и възпитаничка на Школата по изобразително изкуство с ръководители Димитринка Томова и Станислава Комитска, и Богомил Ханджиев, ученик от ОУ „Н.Й.Вапцаров”.
Ето и класирането във втора възрастова група: първо място – Памела Маринова от ОУ „Васил Левски” – Ботевград; второ – Иван Трифонов, ученик от ОУ „Н.Й.Вапцаров” и възпитаник на Школата по изобразително изкуство; трето – Иван Мишев, ученик от ОУ „Любен Каравелов”, с. Трудовец. На първите три места в трета възрастова група са класирани: Марчела Любчева – ученичка от ОУ „Н.Й.Вапцаров” и възпитаничка на Школата по изобразително изкуство, Цветослав Христов – от същото училище, и Йорданка Кирова от ОУ „Васил Левски” – Ботевград.
Победителите получиха грамоти и предметни награди, осигурени от организаторите – читалище „Христо Ботев” и градска библиотека „Иван Вазов”. Поощрителни награди бяха определени за 20 участници в конкурса.
Рисунките могат да се видят на изложба във фоайето на читалището. Тя е отворена за посетители и по време на Великденските празници. Изложбата ще продължи до 1 май, съобщиха организаторите.
Рисунките на тема „Моето добро дело”, заели призови места в класирането, продължават участието си в реигоналния етап на конкурса, посветен на Европейската година на доброволчеството – 2011. Той се организира от Фондация за развитие „Читалища” и Информационен център Европа Директно “Читалища”.
Целта на конкурса е да провокира у децата стремеж към добрите дела и да мотивира полагането на доброволен труд.