Вместо в Малки Искър и в Брусен, както беше по предварителния график, срещите на кмета инж. Богомил Георгиев и неговият екип започнаха с посещение в Рибарица и Ямна. Заедно с него бяха заместник-кмета Росица Христова, секретарят Тихомир Иванов, Нели Сейменарова, Радка Христова, Даринка Петкова, ръководителите на звена и фирми към Общината – на Социални грижи, Домашен социален патронаж, Полицията, ВиК, Горското стопанство, енергото, както и кметовете на селата.
Срещите преминаха по идентичен начин и в двете села – представяне на участниците в екипа и кратки експозета на извършеното до сега в социалната сфера и конкретните придобивки за населението. Представени бяха и приоритетите, по които общинското ръководство ще продължи да работи – по утвърдените проекти за общината и изпълняване на поетите обещания за съответните села.
Почти идентични бяха и въпросите при изказване на хората – аварии по водната инсталация, поразиите по селските улици при поройните пролетни дъждове, добиване на дървен материал и дърва за огрев от личните гори, безстопанственото отглеждане на добитък и пакостите в личните имоти на хората.
Имаше и конкретни въпроси относно материалното състояние на граждани – безработни и липса на какъвто и да са доходи за препитяния.
Всички въпроси не само получиха отговор, но повечето намериха конкретно решение на самите срещи.
Срещите в Бойковец и Лъга са определени за 2 юни, а тази в Лопян за сега се отлага.